Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De nieuwe privacywet biedt heel veel kansen voor je bedrijf. Er wordt vaak tegenaan gekeken als 'last' en 'veel werk' of 'moeilijk'. Een ding is zeker, je moet met je bedrijf voldoen aan de regels die de AVG je oplegt.

Veel bedrijven waar ik kom vertellen mij dat ze aan de AVG voldoen "want ik heb toch een privacy verklaring op mijn website staan". Als ik dan vraag welke gegevens ze op welke plek hebben opgeslagen en hoe de back-up geregeld is dan blijft dat antwoord steeds verschuldigd.

Vraag meteen een gratis en vrijblijvend consult van 15 minuten aan. Dit is een tijdelijke actie!

vraag meer uitleg

 

 

Dat aan de AVG voldoen méér is dan alleen een verklaring op je website heb ik al eerder aangegeven. Om aan de AVG te voldoen moet ook de opslag, verwerking en beveiliging van de gegevens in kaart gebracht worden. Deze informatie leg je het beste vast in een register. Deze informatie plaats je namelijk niet in de verklaring op je website.

De voordelen van zo'n AVG register zijn groot. Door het register aan te leggen breng je een aantal belangrijke zaken overzichtelijk in kaart. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar een register is vrij eenvoudig samen te stellen. Door het AVG register heb je alle informatie meteen bij de hand, voor jezelf, je personeel en natuurlijk bij een eventuele controle.

  1. Je weet exact waar welke persoonsgegevens opgeslagen worden. Je weet dus ook meteen welke je moet verwijderen of op een andere manier moet bewaren.
  2. Je weet wie toegang tot de informatie heeft. Niet alleen als je personeel hebt, maar ook je huisgenoten als je met meer mensen de computer deelt.
  3. Je hebt een goed overzicht van alle door jou gebruikte apparatuur. Denk aan computers, smartphones, router, internetverbinding, printer, software, virusbeveiliging, cloudopslag.
    Ook hoe de beveiliging van je website en het e-mailverkeer is geregeld neem je op in het register.
  4. Veranderd er een keer iets dan pas je dat aan in het register. Zo heb je een duidelijk naslagwerk voor je personeel, websitebeheerder, ICT maar ook bij controle heb je alles in één overzicht bij elkaar.

Of jij zelf je bedrijf bent of je hebt heel veel personeel rondlopen, je zal verbaast zijn van de hoeveelheid apparatuur dat je in gebruik hebt en ook de hoeveelheid persoonsgegevens die je wellicht op meerdere plaatsen opgeslagen hebt.

Door een AVG register aan te leggen krijg je duidelijk in beeld waar je nog aan moet werken om alles AVG klaar te maken. Je kunt meteen een mooi stappenplan opstellen zodat je alles rustig en overzichtelijk in orde kunt maken. Stel dat, de kans is klein, je controle krijgt dan heb je een mooi document in handen waarmee je precies kan laten zien hoe ver je de AVG normering al in orde hebt.

Twijfel je? Dat kan ik mij goed voorstellen. Gebruik het gratis consult om meteen meer zekerheid te krijgen.

Vraag een gratis en vrijblijvend consult van 15 minuten aan. Dit is een tijdelijke actie!

vraag meer uitleg

 Een complete AVG controle van gegevens, netwerk, back-up en website.