Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

heinmeijer een betrouwbare back-up is zo belangrijk voor de AVGOok als je de AVG in orde hebt is er vaak nog veel werk te verrichten. Zeker als het gaat over de beveiliging van je ICT, ook die moet voor de AVG helemaal in orde zijn.

Je hebt vaak meer apparatuur in gebruik dan je denkt. Smartphone, laptop, pc, printer, nas, router met wifi. Al die apparaten moeten regelmatig voorzien worden van een update, net als de software die je er op hebt staan. Veel gaat vanzelf, maar juist de vaak kritische zaken worden snel vergeten.

Maar ook een echte back-up van je gegevens is noodzakelijk.

Veel te vaak zie ik dat de back-up een bijzaak is geworden, heel vaak is er niet eens een back-up, in het beste geval is er hier en daar een gedeeltelijke kopie van een aantal gegevens en wordt dat 'de back-up' genoemd.

Denk er eens aan als de volgende keer de internetverbinding weg valt. Hoe irritant vind je dat? En hoe lang duurt het voordat je ongeduldig wordt? Als je die korte tijd al in je werk beperkt wordt hoe overleef je het verlies van je gegevens dan? Stel je eens voor dat je nu, op dit moment, niet meer bij je gegevens kunt. Hoe lang overleeft jouw bedrijf dat dan? Dagen, weken, maanden? Hoe snel ben je weer helemaal up-and-running? Waar ligt het plan van aanpak?

Een goede en betrouwbare back-up is essentieel om je bedrijf te kunnen waarborgen. Maar een goede back-up is in veel gevallen ook verplicht, alleen al om aan je bewaringstermijnen te kunnen voldoen. 

Een back-up is niet een kopie van je gegevens op een schijfje, dat is een kopie. Een back-up bestaat uit een schema, vaak het 3-2-1 schema*, waardoor je gegevens op meerdere manieren terug te halen zijn maar ook bereikbaar zijn.

Met de huidige technieken is het eenvoudig om je gegevens overal ter wereld veilig bereikbaar te houden, dus als je kantoor niet toegankelijk is ga je ergens anders werken, zolang er maar een internetverbinding is.

*3-2-1 schema betekent eenvoudig uitgelegd dat je 3 kopieën van je bestanden bewaard op 2 verschillende (soorten) apparaten en waarvan 1 kopie op een andere locatie staat.

Zodra een back-up eenmaal goed is ingesteld dan verloopt het proces geheel automatisch. je hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar. Hoewel, je moet met enige regelmaat je back-up wel (laten) testen, zodat je ook weet dat je gegevens toegankelijk zijn en niet voor vervelende verassingen komt te staan als je er een keer op terug moet vallen.

Veel back-up oplossingen sturen automatisch een bericht zodra er iets mis gaat. Maar ook met enige regelmaat een handmatig testje doen blijft noodzakelijk.

Denk bij een back-up niet alleen aan die van je gegevens. Denk er ook eens over na als je smartphone defect of kwijt raakt of je pc of laptop het begeeft. Hoe snel heb je die vervangen en staan alle gegevens er weer op? Ook dat valt onder het back-up verhaal.

Vraag vrijblijvend meer informatie over het aanleggen van een betrouwbaar back-up systeem dat perfect past binnen jouw bedrijfsvorm.

vraag naar mogelijkheden

 

Een gratis en vrijblijvend AVG consult is bedoel om je op weg te helpen.
AVG CONSULT compleet geregeld, geen zorgen Je AVG compleet in orde hebben zorgt voor rust en duidelijkheid. Zeker weten dat overal aan gedacht is en je ook echt alles onder controle hebt.
Meer rust en zekerheid voor jezelf met een goede AVG training.
AVG TRAINING weten waar het over gaat Ze maken jou niets meer wijs. Je bent goed op de hoogte van wat AVG inhoud en voor jouw bedrijf betekend. Je weet het AVG beleid perfect uit te voeren.
Een presentatie over de AVG kan zoveel duidelijk maken.
AVG LEZING iedereen goed geïnformeerd Speciaal voor bedrijven, verenigingen en organisaties. Een duidelijke presentatie over alle punten waar je bij de AVG normering op moet letten.
Een betrouwbare back-up is super belangrijk, ook voor je AVG!
BACK-UP & VEILIGHEID jouw gegevens veilig en bereikbaar Geen paniek meer als een document weg is of je laptop het begeeft. Vanaf nu een echte back-up waar je op kunt vertrouwen en altijd bij kan.